LOGO
НАЧАЛО
ПРОДУКТИ
ДЕЙНОСТИ
КОНТАКТИ
» За нас

 

ИСТОРИЯ
 

През 1927 год. предприемачът Никола Панайотов основава фирма за производство на брашна със 6 валцова мелница. Фирмата се разраства бързо и през 1939 год. Н. Панайотов построява в Асеновград нова, модерна мелница, с капацитет 130 тона на ден, разположена в дефилето на река Асеница по пътя за с. Бачково.

Съчетанието на модерна за времето си технология и отлично подготвен и мотивиран екип бързо превръщат мелницата в основен производител на брашно в Пловдивския регион.

1939

ДНЕС мелницата се ръководи от наследниците на Никола Панайотов, а старите традиции са съчетани със съвременни компютъризирани технологии. Производството е съобразено с внедрения стандарт ISO 9001-2000, ДПП и НАССР. Атестат за качеството на нашите брашна са дългогодишните доставки до едни от най-взискателните клиенти, каквито са филиалите на световно известната компания НЕСТЛЕ.

melnica

Силозното ни стопанство е с обща вместимост 6 500 тона. Във възстановената от пожара през 2000 г. мелнична сграда в момента монтираме мелнично оборудване, с което производственият ни капацитет ще нарастне до 120 тона на ден.

Произвежданите от нас продукти доставяме със собствен превоз до складовете на нашите клиенти

man+bra6novoz

 

greenwheat

 Пшеницата се приема само след лабораторен анализ, гарантиращ нейното качество!

novisilozi

През 2005 г. изградихме два нови силоза с обща вместимост 6 300 тона. Предоставяме силозни клетки за съхранение на пшеница на външни лица.

 

 

ТЕХНОЛОГИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ
 

 

Добре обзаведената лаборатория и квалифицираният екип, работещ в нея, гарантират качествени входни суровини и готова продукция. Оптималното произ-водство и подборът на висококачествена пшеница създават условия за разширяване на производствената номенклатура. Освен традиционните хлебни брашна, ние произвеждаме и специални видове, създадени за конкретни производства и клиенти.

 

От 2002 год. всички произвеждани бели брашна се изследват с алвеограф CHOPIN.

Chopin

По вида и показателите на алвеографната графика се определят качествените характеристики на брашното и неговото предназначение.

 

 

На примерите по-долу са показани типичните алвеограми на някои от основните видове брашна, според тяхното предназначение

alveogramiprimer

 

 

© 2009 Мелница Никола Панайотов ООД